Krachttraining

Krachttraining of weerstandtraining

Krachttraining wordt nog steeds geassocieerd met sporters en met name bodybuilders. Toch is uit vele onderzoeken gebleken dat krachttraining voor mannen, vrouwen, mensen met fysieke klachten en mensen met aandoeningen nuttig is en zelfs de gezondheid bevordert.

Krachttraining is geschikt voor jong en oud

Krachttraining is trainen met weerstand, waardoor je je maximale kracht kunt vergroten. Om dit te bewerkstelligen maakt je gebruik van gewichten die je moet optillen. Je wordt sterker doordat de spier die weerstand moet overwinnen en uiteindelijk dikker en slimmer wordt. Dit wordt bereikt door bewegingen tegen weerstand uit te voeren, die binnen 25 herhalingen vallen en tot volledige spieruitputting leiden. Spieruitputting leidt tot activeren van slapende spieren. Deze slapende spieren worden wakker geschud en sneller ingeschakeld waardoor je sterker wordt. Krachttraining doe je met behulp van onze (intelligente) fitnesstoestellen, met fitnessattributen zoals dumbbells, barbells met schijven, trx, bags, kettlebell en lichaamsgewicht.

Voordelen bij krachttraining (weerstandstraining):

  • Toename spiermassa
  • Afname lichaamsvet
  • Sterke banden van gewrichten en pezen
  • Sterke botten

Afvallen lukt niet?

Veel mensen willen vooral afvallen met cardiofitness. Maar het is juist belangrijk om naast cardiofitness ook krachttraining te doen. Hierdoor houd je je spiermassa vast of nog beter bouw je zelfs spiermassa op. Daardoor blijft je rustmetabolisme op peil en feitelijk is dat de grootste energieverslinder.

Voor de beste resultaten kun je bij WellActief, de beste sportschool van Lunteren, een persoonlijk programma volgen dat speciaal is afgestemd op jouw wensen en behoeften. Wij adviseren ons volledig op maat ingestelde Bio circuit of small group personal training, eventueel gecombineerd met ons twaalf weken Boost programma. Succes gegarandeerd.

Naast individuele krachttraining bieden wij ook intensieve groepslessen aan zoals Power (ook bekend als bodypump) en Bootcamp.

Deze gezellige en dynamische groepslessen zijn de perfecte aanvulling op de individuele krachttraining. Je voert fitness oefeningen uit onder begeleiding van een motiverende coach en op passende muziek. Na een intensieve workout kan je aan de bar nog een eiwit-shake nemen en gezellig bijpraten.

Spieren maken slank, vet maakt dik!

Meld je aan voor een gratis proeftraining

Wil je gebruik maken van een Gratis Proeftraining bij WellActief, laat dan je gegevens achter in onderstaand contactformulier!​

"*" geeft vereiste velden aan

Neem je iemand mee?*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.