Cardiotraining

Ga ook hart aan de slag

In de goed uitgeruste sportschool van WellActief in Lunteren worden individuele cardiotraining en uitdagende groepslessen verzorgd. Je kan naast cardiofitness ook aan krachttraining doen. Cardio betekent hart in het Latijns en cardiotraining heeft als doel het hart- en vaatsysteem te verbeteren Met krachttraining train je vooral spierkracht, met cardiofitness komt met name een ander aspect van fitheid aan bod, namelijk het uithoudingsvermogen. Uithoudingsvermogen is met andere woorden de conditie van je hart en longen. Doe je bij krachttraining vooral kortdurende zware oefeningen, bij cardiofitness draait het om langdurende relatief lichte oefeningen. Het draait om de hoeveelheid zuurstof die je op kunt nemen. Cardiofitness wordt ook toegepast als je wilt afvallen in combinatie met krachttraining.

Belangrijk bij cardiofitness is het vermogen van je lichaam om gedurende langere tijd een bepaalde activiteit vol te houden. Anders gezegd, als je bij cardiotraining al naar adem snakt tijdens een lichte warming-up dan heb je een slecht uithoudingsvermogen. Als je vrolijk fluitend na een pittige spinning workout afstapt dan heb je een goed uithoudingsvermogen.

Het lichaam probeert tijdens de training zo efficiënt mogelijk om te gaan met de inspanning en daarom is het belangrijk om de inspanning te variëren, zodat het lichaam niet de tijd krijgt om optimaal in te stellen maar continu maximaal moet presteren. Deze vorm van cardiofitness wordt ook wel interval training genoemd. Voorbeelden van een interval training zijn spinning (indoor cycling), boks je fit, small group training, HIIT ook wel genaamd High Intensity Interval Training en bootcamp.

Cardiofitness is een must binnen je workout want het zorgt voor een betere conditie (uithoudingsvermogen) en verbetert het effect van krachttraining.

Voordelen bij cardio fitness (duurtraining):

  • Normaliseert de bloeddruk
  • Verbetering zuurstofcapaciteit
  • Afname cholesterol
  • Verbetering hartfunctie
  • Afname lichaamsvet
  • Afname stress

Het regelmatig uitvoeren van cardiotraining helpt je om conditie op te bouwen, sneller te herstellen na blessures en weerstand op te bouwen tegen stress en ziektes.

Meld je aan voor een gratis proeftraining

Wil je gebruik maken van een Gratis Proeftraining bij WellActief, laat dan je gegevens achter in onderstaand contactformulier!​

"*" geeft vereiste velden aan

Neem je iemand mee?*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.